Archive for the ‘irka’ Category

Rejtősködés

Régóta kísért a gondolat (egy meg bánt, de majd jól kipárnázom) ébren tartani azt a zseniális nyelvezetet melyet sokunk kedvence benaplózott Rejtőileg.

Kamupárt

Mostan, hogy kitört a zuborkaszezon, ideje, hogy komolyan vegyük magunk, és belefogjunk a pártépítésbe. Bélának mostanában nem sok hasznát veszem, részint mert folyton veszteséges, amikor meg nem volt az, akkor sem adta oda. Önként. A hasznot. De közösen azért használhattuk.

Sziriuszi mesék

Megpróbálom komolyan venni ezt a sziriuszi históriát. Elvégre vannak tudományos feltételezések. Az UFO-król nem is beszélve. Szóval, bármi megtörténhet(ett)…

Fenntartható fejlődés

“A fejlõdés emberi fogalom. Az õstermészetre, a világegyetemre nem érvényes” Az 1770 m magas Pinatubo vulkán 1991. júniusában az évszázad legnagyobb vulkánkitörését produkálta, melynek során mintegy 20 millió tonna kéndioxid jutott a légkörbe.

Kémvirágok

Az 1900-as évek közepén K.I.Hinné, amatőr fotós és természetbúvár figyelt fel a növények egy részének hasonló viselkedésére.

Télikert

„Jön a hó meg a tél, Mi lesz veled te picinke cinke? A csűrbe menekszem..ott jól megmelegszem..

Civilizáció

Az emberi civilizáció legjelentősebb forradalma – a városiasodás – ötezer évvel ezelőtt kezdődött, és ennek az ősi civilizációnak az eszményei ma is befolyásolják életünket. “Minden civilizáció áldozatul esik annak az ellentmondásnak, ami eszményei és történelmi valósága között feszül;…”

Isten

Jean Paul Sartre amikor Istenhez való viszonyáról kérdezték, Voltaire-t idézve azt válaszolta : köszönünk egymásnak, de nem beszélünk egymással. “Az emberek előbb elhiszik a nagy hazugságokat mint a kicsiket. És ha elég gyakran ismételjük ezeket, előbb-utóbb hinni fognak nekünk.”

Powered by WordPress and Bootstrap4